Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to Twitter
Slana soba Slana soba Beo so Haloterapija


Poklonite sebi i dragoj osobi prijatne i zdrave trenutke. Dajte šansu svom zdravlju...
Teme


Istorijat haloterapije Značaj vazduha Indikacije i kontraindikacije Alergije Bolesti gornjih disajnih puteva Bolesti donjih disajnih puteva Kožna oboljenja
Negativni joni i njihov uticaj
Unos kiseonika u organizam od vitalnog je značaja za zdravlje ljudi. Glavnu ulogu u “sprovođenju” kiseonika u naš organizam imaju tzv. negativni joni.

U atmosferi nastaju električki nabijene čestice (molekuli) tzv. joni nastali prirodnim zračenjem Zemlje i Sunca, dejstvom kiše i vetra. Mogu biti pozitivni i negativni. Pozitivni joni spajaju razne nečistoće u vazduhu, a sadržani su u dimu, prašini i raznim drugim hemijskim zagađivačima koji stalno ulaze u našu okolnu atmosferu. Ima ih kao posledica rada većine kućnih električnih aparata, od televizora do usisivača.

Srećom, u atmosferi se stvara više negativnih jona, jer površina zemlje sadrži višak elektrona. Bez prisustva negativnih jona došlo bi do gušenja, jer bez njih kiseonik ne bi mogao da prodre u organizam. U stvari, neutralni molekuli kiseonika – bez elektriciteta – ne raspolažu potrebnom energijom da bi prošli membranu alveole i tako stigli u krv. Negativni jon može da veže za sebe 70 - 80 molekula neutralnog kiseonika, koji uz pomoć snage jona stiže do krvi. Zato se oksigenizacija bolje vrši kada smo na svežem vazduhu, u prirodi, jer je taj vazduh bogat negativnim jonima.

Direktan pozitivan uticaj na bolesti kao što su astma i bronhitis, ogleda se na sledeći način. Pluća ljudi presvučena su bezbrojnim minijaturnim izraslinama (oko 300 miliona) u obliku dlačica koje vibriraju velikom brzinom (oko 800 vibracija u minuti) i koje odbacuju nečistoću koja uđe u njih. Vibracije su od velike važnosti za pravilnu funkciju odbrambenog mehanizma pluća. Prisustvo pozitivnih jona usporava vibracije, čak ih i zaustavlja tako da dolazi do gušenja. Nasuprot tome, negativno naelektrisani joni se odbijaju i ubrzavaju vibracije što ima za posledicu brže čišćenje i zaceljivanje disajnih puteva.
Energija koju emituju negativni joni dovodi do izvesne psihičke i fizičke blagodeti po ljudski organizam, pa ih još nazivaju i vitaminima iz vazduha.

U zatvorenim prostorijama postoji neravnoteža između količine pozitivnih i negativnih jona što dovodi do postepenog narušavanja odbrambenog mehanizma čoveka. 

Haloterapija postiže mnogostruko veći broj negativnih jona nego što se to može naći u prirodnim uslovima. Sama terapija doprinosi njihovom stvaranju prilikom drobljenja čestica soli, zbog jakog mehaničkog uticaja, čestice soli primaju negativan naboj i veliku kinetičku energiju. Kod međusobnog delovanja sa molekulima vazduha dolazi do njihove aeronizacije. Bogate mikročestice soli i kiseonika tako dolaze u sve disajne organe čime vraćaju njihovu punu funkciju za zdrav životu svakog čoveka.

Negativni joni povećavaju protok kiseonika u krv što rezultira raznim pozitivnim efektima kao što su:

 - brži oporavak od fizičke iscrpljenosti i umora,
 - smanjenjem pospanosti i povišenjem mentalne energije u organizmu,
 - stabilizacija funkcija mozga, opuštanjem i smirenošću,
 - pročišćavanje krvi povećanjem nivoa kalcijuma i natrijuma,
 - normalizuje PH ravnotežu,
 - ojačava imunološki sistem,
 - pojačavaju vitalnost mišićnog tkiva,
 - pospešuju proizvodnju probavnih enzima.

Adresa


Dragoslava Đorđevića Goše 1 (ugao sa Vitezove Karađorđeve Zvezde)
Beograd, Srbija

011/4135 812
060/5151 265

slanasoba.net@gmail.com

Radno vreme:


Pon - pet od 10 do 20h
Subota i Nedelja: od 12 - 18hWeb izrada

MAPA