Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to Twitter
Slana soba Slana soba Beo so Haloterapija


Poklonite sebi i dragoj osobi prijatne i zdrave trenutke. Dajte šansu svom zdravlju...
Teme


Istorijat haloterapije Značaj vazduha Indikacije i kontraindikacije Alergije Bolesti gornjih disajnih puteva Bolesti donjih disajnih puteva Kožna oboljenja
Alergijski rinitis
Alergijski rinitis definisan je kao simptomatski poremećaj nosne sluznice koji se javlja nakon dodira sa alergenima iz okoline, pri čemu nastaje upalna reakcija. Uglavnom je sezonskog karaktera i može biti izazvan od polena trave, cveća i drveća. U ređim situacijama javlja se kod osoba koje su alergične na antigene iz kućne prašine, jake mirise, gljivične spore i druge fizičke i hemijske iritante. Posledice se ogledaju u iznenadnim i čestim nastupima kijanja, pojave vodenog sekreta, upale, suzenja i svraba očiju. Najčešće se javlja od druge godine života, a učestaliji je tokom godina školskog uzrasta. Često postoji i nasledni faktor. Ako je jedan roditelj alergičar, dete ima 25% šansi da oboli od alergijskog rinitisa, dok se šanse povećavaju na 80% ako oba roditelja pate od alergija. 

Ono što je bitno napomenuti je da alergijski rinitis često predstavlja povećani rizik dobijanja astme. Prema podacima svetske zdarvstvene organizacije 25-50% obolelih od alergijskog rinitisa dobije astmu, a čak 90% astmatičara ima alergijski rinitis. Dakle, osobe sa alergijskim rinitisom čak trostruko više oboljevaju od astme od osoba koje ga nemaju.

Pravovremenom haloterapijom (neposredno pred moguće izlaganje iritantima iz okoline) mogu se bitno ublažiti simptomi nadolazeće alergije, bilo da se radi o učestalom kijanju, obilnom curenju iz nosa ili svrabu u očima.
Adresa


Dragoslava Đorđevića Goše 1 (ugao sa Vitezove Karađorđeve Zvezde)
Beograd, Srbija

011/4135 812
060/5151 265

slanasoba.net@gmail.com

Radno vreme:


Pon - pet od 10 do 20h
Subota i Nedelja: od 12 - 18hWeb izrada

MAPA