Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to Twitter
Slana soba Slana soba Beo so Haloterapija


Poklonite sebi i dragoj osobi prijatne i zdrave trenutke. Dajte šansu svom zdravlju...
Teme


Istorijat haloterapije Značaj vazduha Indikacije i kontraindikacije Alergije Bolesti gornjih disajnih puteva Bolesti donjih disajnih puteva Kožna oboljenja
Sinuzitis
Sinuzitis najčešće nastaje kao bakterijska komplikacija prethodne virusne infekcije gornjeg dela disajnog aparata, a posebno podsticajni su:

- alergijski rinitis,
- polipi u nosu i sinusima,
- devijacija sinusne pregrade,
- strana tela,
- posledice povrede hirurških zahvata na sinusima ili usnoj šupljini.

Sinuzitis nastaje kada sekret iz nosne šupljine, kroz male otvore koji je vežu sa sinusima, lako uđe u njih. Ako tamo zaostane zbog začepljenja tih otvora, u sekretu se razvijaju  zarazni mikrobi i dolazi do infekcije i akutnog zapaljenja sinusa. 

Najčešće se manifestuje otežanom prohodnošću nosa, disanjem otvorenim ustima, gnojavim sekretom iz nosa, glavoboljom i bolovima u korenu nosa, jagodicama lica i čela.

Svi ovi simptomi karakterisktika su akutnog sinuzitisa, koji se lako leči haloterapijom bez uzimanja antibiotika. Problem nastaje ako akutno stanje potraje duže od 2-3 meseca kada može doći do oštećenja sluznice koje vodi u hronični sinuzitis, koji može izazvati brojne komplikacije. Znači, svaku upalu gornjeg dela disajnog aparata koje traje duže od 7 dana treba uzeti ozbiljno i krenuti u proces lečenja. Najbolja prevencija hroničnog sinuzitisa je pravovremeno i pravilno lečenje akutne upale sinusa. 

Haloterapija je veoma efikasna kod uništavanja bakterija u sekretu i smanjenju viskoznosti, odnosno razblaživanju istog i odvajanju od same sluznice. Prohodnost sinusnih otvora, drenaža sekreta i uništavanje bakterija glavne su posledice izloženosti haloterapiji. Naglasak je i na prevenciju sa ciljem podizanja otpornosti respiratorne funkcije sluznice prema infekciji.Adresa


Dragoslava Đorđevića Goše 1 (ugao sa Vitezove Karađorđeve Zvezde)
Beograd, Srbija

011/4135 812
060/5151 265

slanasoba.net@gmail.com

Radno vreme:


Pon - pet od 10 do 20h
Subota i Nedelja: od 12 - 18hWeb izrada

MAPA