Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to Twitter
Slana soba Slana soba Beo so Haloterapija


Poklonite sebi i dragoj osobi prijatne i zdrave trenutke. Dajte šansu svom zdravlju...
Teme


Istorijat haloterapije Značaj vazduha Indikacije i kontraindikacije Alergije Bolesti gornjih disajnih puteva Bolesti donjih disajnih puteva Kožna oboljenja
Alergije
Alergija predstavlja reakciju našeg organizma na pojedine stvari iz okoline, koje inače nisu štetne. Čestice koje mogu da izazovu nepravilan rad našeg  imunološkog sistema nazivamo „alergenima“. Reakcija pojedinih osoba na prisustvo alergena obično stvara upalu sa različitim simptomima, kao što su alergijski rinitis, ekcem, astma i mnoge druge.

Kod većine zdravih osoba antitela štite od virusa, bakterija i infekcija, dok kod alergičnih osoba imuni sistem pogrešno shvata određeni alergen kao neprijatelja i počinje da stvara antitela, da bi se odbranio od njih. Ta antitela se nazivaju imunoglobin E, koji kada dođe u dodir sa alergenom, dovodi do hemijske reakcije, koja uzrokuje alergijsku reakciju. Alergijska reakcija može se ispoljiti odmah ili posle par sati sa različitim simptomima. Simptomi zavise i od načina kako alergeni ulaze u telo: pomoću disajnih organa, kože, preko hrane, ubodom insekta...
Alergeni koji se udišu uglavnom su uzročnici većine bolesti gornjih disajnih puteva, što može izazvati crvenilo i oticanje nosa i očiju, prekomerni rad sluznice, bolno grlo, kašalj, otežano disanje... Najčešći alergeni koji se prenose vazduhom su: grinje, polen, pojedini mirisi, buđ, dlake mačaka i pasa. 

Uticaj na konstantan rast alergičnih osoba u svetu doveo je do istraživanja koja su pokazala da značajnu ulogu imaju zagađen vazduh i hrana, preterano korišćenje lekova, vakcina i, generalno, nezdrav način života. 

Haloterapija ili terapija solju efikasno eliminiše udahnute alergene, poboljšava sastav i unos vazduha u organizam, ojačava imuni sistem što za posledicu ima znatno manju reakciju na alergene. Uz haloterapiju se umanjuje korišćenje lekova i skraćuje period posledica alergija. 

Adresa


Dragoslava Đorđevića Goše 1 (ugao sa Vitezove Karađorđeve Zvezde)
Beograd, Srbija

011/4135 812
060/5151 265

slanasoba.net@gmail.com

Radno vreme:


Pon - pet od 10 do 20h
Subota i Nedelja: od 12 - 18hWeb izrada

MAPA