Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to Twitter
Slana soba Slana soba Beo so Haloterapija


Poklonite sebi i dragoj osobi prijatne i zdrave trenutke. Dajte šansu svom zdravlju...
Teme


Istorijat haloterapije Značaj vazduha Indikacije i kontraindikacije Alergije Bolesti gornjih disajnih puteva Bolesti donjih disajnih puteva Kožna oboljenja
Tonzilitis
Tonzilitis, ili poznatije kao zapaljenje krajnika, veoma je česta infekcija kod dece uzrasta između 3 i 7 godina, mada se javlja i kod odraslih. Krajnici su izgrađeni od limfnih tkiva, koja stvaraju antitela koja štite gornje disajne puteve od infekcija, mada su nažalost, oni i najčešće podložni infekcijama. Zapaljenje krajnika mogu izazvati bakterije i virusi, a najčešće se prenosi kao kapljična infekcija (kijanjem i kašljanjem). Virusna zapaljenja manje su opasna i prolaze bez upotrebe lekova, dok je bakterijska infekcija ozbiljnija i lekari često prepisuju antibiotike kako bi je sprečili, jer je moguće dobiti i upalu koja može zahvatiti bubrege, zglobove, nervni sastav i kožu.

Zapaljenje je praćeno povišenom telesnom temperaturom, glavoboljom, otežanim gutanjem, bolovima u zglobovima, mišićima i opštom malaksalošću.

Ukoliko se ne leči, između krajnika i okolnih mekih tkiva može doći do nakupljanja gnoja (apscesa), što može uzrokovati da se prostor između nepca i korena jezika smanji i dovede do otežanog disanja ili hrkanja u snu. Dešava se i da treći krajnik, usled oticanja, zatvori sekretom šupljine, koje vode od nosa do ušiju (Eustahijevu tubu), i prouzrokuje infekciju srednjeg uva. 

Poslednjih godina lečenje krajnika se izmenilo. Naglasak više nije na hirurškom otklanjanju, što je i dalje opravdano u određenim slučajevima, već na prevenciji i jačanju organizma u borbi sa izazivačima infekcije.

Haloterapija uništava štetne bakterije, koje se mogu zadržati na krajnicima, oblaže površinski sloj i povećava otpornost tkiva na infekciju. 

Kod svih alergijskih i drugih uzročnika bolesti gornjih disajnih puteva važno je raditi na prevenciji i jačanju imuniteta organizma. Trebalo bi podići svest o pravilu «bolje sprečiti nego lečiti», koje ovde ima svoj puni značaj.Adresa


Dragoslava Đorđevića Goše 1 (ugao sa Vitezove Karađorđeve Zvezde)
Beograd, Srbija

011/4135 812
060/5151 265

slanasoba.net@gmail.com

Radno vreme:


Pon - pet od 10 do 20h
Subota i Nedelja: od 12 - 18hWeb izrada

MAPA