Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to Twitter
Slana soba Slana soba Beo so Haloterapija


Poklonite sebi i dragoj osobi prijatne i zdrave trenutke. Dajte šansu svom zdravlju...
Teme


Istorijat haloterapije Značaj vazduha Indikacije i kontraindikacije Alergije Bolesti gornjih disajnih puteva Bolesti donjih disajnih puteva Kožna oboljenja
Psorijaza
Psorijaza je hronična, recidivirajuća (ponavljajuća), neinfektivna bolest kože, koja se može manifestovati na različite načine. Uglavnom počinje u vidu crvenih pečata, jasno ograničenih od okoline, koji se vremenom prekrivaju suvim, trošnim, srebrno-belim naslagama.

Terapija psorijaze je kompleksna i zahteva upornost i veru da se posledice ove bolesti mogu držati u kontrolisanim granicama. Cilj je uvesti bolest u fazu remisije (uspavanosti) i održavati to stanje što duže. Preventivno se može uticati samo na infektivne faktore, u čijem dijagnostikovanju važnu ulogu ima i sama obolela osoba.

Uzrok i mehanizam nastanka psorijaze još uvek su nepoznati. Sigurno je da se pojavljuje češće kod genetski predisponiranih osoba izloženih kontinuiranom delovanju provokativnih faktora. Neki od njih mogu biti: infektivni agensi, stres, hronična mikroiritacija, pad imunog sistema, porodično nasleđe, lekovi... Kako može biti više uzročnika pojave bolesti, koja je hroničnog karaktera, vrši se kombinovano rotacijsko lečenje, primena jednog ili više načina lečenja u određenim ciklusima kako bi se smanjio rizik propratnih pojava dugotrajnom upotrebom jedne vrste lekova.

Utvrđeno je i da može biti sezonskog karaktera, sa pogoršanjima krajem jeseni, tokom zime i ranog proleća. U toku leta dolazi do smirivanja simptoma, a savetuje se i umereno izlaganje sunčevim zracima i kupanje u slanoj vodi.

Haloterapija aktivira mnogobrojne fiziološke procese unutar tela. Pospešuje rad limfe, koja izbacuje štetne materije i produžava fazu bez ispoljenih simtoma, povećava mikrocirkulaciju krvi, uništava bakterije i gljivice što doprinosi smanjenju upalnog efekta i redukuje upotrebu krema za ublažavanje simptoma bolesti. Moguće je da se u početku pojača svrab, ali je to očekivana pojava, jer se izbacuju štetne materije na površinu kože. Svrab je jedna od prvih pojava koje će nestati u toku dalje primene terapije, kao i ublažavanje pucanja kože. 

Adresa


Dragoslava Đorđevića Goše 1 (ugao sa Vitezove Karađorđeve Zvezde)
Beograd, Srbija

011/4135 812
060/5151 265

slanasoba.net@gmail.com

Radno vreme:


Pon - pet od 10 do 20h
Subota i Nedelja: od 12 - 18hWeb izrada

MAPA